Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Krabloempiaatjes


  • Ingredienten:
4 loempiavellen, toko200 gr. krabvlees, uit blik1 ei1 preitje of 2 lente
uitjes, fijngesneden100 gr. tauge1 teen knoflook, uitgeperst4 eetl. gehakte
koriander of peterselie1 stukje gemberwortel, ca. 1 cm.1 eetl. arachideolie1
theel. sesamolie2 eetl. sherry2 eetl. oestersauspeperzout
  • Beschrijving:
Snijd de loempiavellen middendoor, zodat je 8 langwerpige vellen overhebt.Laat het
krabvlees uitlekken en verwijder de baleintjes.Fruit de knoflook met de geschilde en
gesnipperde gemberwortel in de arachide olie.Voeg de fijngesneden prei of bosuitjes toe
en blus af met sherry, sesamolie en oestersaus.Laat inkoken tot het vocht verdampt is,
roer de krab en tauge erdoor en breng op smaak met peper, zout en gehakte koriander.Laat
de vulling afkoelen.Leg de loempiavellen op het werkvlak, scheidt het ei en klop het eiwit los.Bestrijk de
loempiavellen, aan de bovenliggende kant en de buitenste randjes, met het losgeklopte eiwit.
Schep en verdeel de krabvulling over de 8 vellen en vouw ze als een envelopje dicht.Het eiwit vormt de plakrandjes.Frituur ze in circa 4 minuten, op 170 graden celsius, goudbruin.

Reacties op Krabloempiaatjes

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: