Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Bananenchips met pikante tomatensaus


  • Ingredienten:
Voor de chips:4 groene bakbananenolie om in te friturenzoutVoor
de saus:1 stukje verse gemberwortel van ca. 1 cm.1 teentje knoflook1
sjalotje1 eetl. olie1 blikje tomatenpuree van 70 gr.1 dl. hot tomatenketchup
2 eetl. azijn1 theel. suiker
  • Beschrijving:
Maak eerst de saus:Schil de gemberwortel en hak het schijfje fijn.Snipper
de knoflook en het sjalotje.Verhit de olie en bak hierin de gember, knoflook en sjalot
ongeveer 2 min.Roer de tomatenpuree, de ketchup, de azijn en 1 dl water erdoor.Laat
het sausje ongever 10 min. koken.Breng op smaak met zout en suiker.Dan de bananenchips:Schil de bananen en schaaf of snijd ze in dunne plakjes.
Verhit de frituurolie tot 180 graden en bak hierin de plakjes banaan in enkele porties goudbruin.Laat ze op vetvrij papier uitlekken.Bestrooi ze met zout.

Reacties op Bananenchips met pikante tomatensaus

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: