Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Auberginepiroshki


  • Ingredienten:
Voor het deeg : 60 gram verse gist - 2 eetlepels suiker - 3,15 dl lauwe melk - 375 gram bloem - 1 theelepel zout - 125 gram gesmolten boter - Voor de vulling : 1 aubergine - 60 gram boter - 2 uien - 1 teentje knoflook - 2 theelepels tomatenpuree - 1 ei - 3 eetlepels sesamzaad
  • Beschrijving:
Maak eerst het deeg. Klop de gist en suiker door elkaar en roer de melk erdoor. Meng de bloem met het zout in een grote kom en maak in het midden een kuiltje. Schep het gistmengsel in het kuiltje, schenk de gesmolten boter erbij en roer vanuit het midden tot het een glad deeg is. Doe het deeg in een licht ingevette kom en laat het afgedekt met plasticfolie 60 minuten op een warme plaats staan tot het deeg 2 keer zo groot is geworden.Maak intussen de vulling : Snijd de aubergine in plakken en bestrooi ze ruim met zout. Leg de plakken in een enkele laag in de vergiet en laat ze 30 minuten staan, zodat de aubergine zo veel mogelijk vocht kwijt raakt. Spoel het zout er goed af, dep de plakken droog met leukenpapier en snijd ze fijn. Verhit de boter en fruit de ui met knoflook op middelhoog vuur. Voeg de aubergine, tomatenpuree, zout en peper toe en bak het mengsel tot de aubergine zacht en gaar is. Laat het mengsel afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakplaat in. Kneed het deeg licht en verdeel het in 40 porties. Maak nu de broodjes. Maak van 1 portie deeg ee nschijf en schep in het midden een flinke theelepel vulling. Vouw de schijkf dubbel over de vulling en druk de randen stevig dicht. Leg alle broodjes met de naad naar beneden op de bakplaat en laat ze 20 minuten op een warme plaats staan. Bestrijk de broodjes met ei en bestrooi ze met sesamzaad. Bak ze in 12 minuten goudbruin en gaar.

Reacties op Auberginepiroshki

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: