Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Mini croissants


  • Ingredienten:
40 gram boter - 3 gesnipperde uien - 12 ontpitte fijngesneden zwarte olijven - 2 eetlepels verse fijngehakte peterselie - zout en peper - 8 velletjes diepvries bladerdeeg - 1 losgeklopt ei
  • Beschrijving:
Smelt de boter en bak hierin de ui 10 minuten zacht en goudbruin. Neem de pan van het vuur en roer de olijven, peterselie, zout en peper er door. Laat het mengsel afkoelen. Snijd het bladerdeeg diagonaal in vier driehoekjes. Leg en schepje uimengsel op de korte kant van de driehoekjes. Rol het deeg naar de punt op en zorg dat de vulling goed door het deeg wordt omsloten. Buig de uiteinden om, zodat er een croissant ontstaat. Verwarm de oven voor op 200 graden.Leg de croissants op en bakplaat en laat ze 30 minuten in de ijskast afkoelen. Bestrijk de croissants met wat losgeklopt eiwit. Bak ze in 20 minuten goudbruin.

Reacties op Mini croissants

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: