Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Champignonbeignets


  • Ingredienten:
450 gram middelgrote champignons -
75 gram zelfrijzend bakmeel -
1 losgeklopt ei -
4 a 5 eetlepels melk -
zout -
versgemalen peper -
4 eetlepels mayonaise -
4 eetlepels creme fraiche -
2 eetlepels fijngehakte tuinkruiden, als peterse - liebieslook - kervel -
zonnebloemolie
  • Beschrijving:
Borstel de champignons schoon, was ze niet, of wrijf ze af met een vochtig doekje. verwijder de voetjes van de steeltjes. Maak een beslag van 75 gr. zelfrijzend bakmeel, 1 losgeklopt ei en 4-5 eetlepels melk. Voeg ernaar smaak wat zout en versgemalen peper aan toe.

Maak een sausje door 4 eetlepels mayonaise te vermengen met 4 eetlepels creme fraiche. Voeg er 2 eetlepels fijngehakte tuinkruiden aan toe. Op smaak brengen met zout en peper. Verhit intussen een royale hoeveelheid zonnebloemolie in de frituurpan.

Steek 5 tot 6 champignons aan houten sate-prikkers. Haal de champignons daarmee door het beslag en bak ze vervolgens goudbruin in de hete olie. Laat ze na het bakken even op een stukje keukenpapier uitlekken. Bak nooit meer dan 5 tot 6 champignons tegelijk, omdat anders de olie teveel zal afkoelen.

Dien de champignonbeignets zo warm mogelijk op. Geef de saus er apart in eenpersoonskommetjes bij. Voor kruidiger saus, 2 eetl. droge vermouth toevoegen. Lekker voorgerecht of tijdens een gezellige avond.

Reacties op Champignonbeignets

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: