Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Bruschetta ricotta en pancetta


  • Ingredienten:
1 Italiaans brood - 1/4 kop olijfolie - 2 teentjes knoflook - 125 gram ricotta - 1/4 kop verse basilicum - 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes - olijfolie - 125 gram pancetta in dunne plakken
  • Beschrijving:
Verwarm de oven voor op 200 graden.Snijd het brood in 1 1/2 cm dikke plakken en snijd de plakken in vieren. Vet de bakplaat in met wat olijfolie en leg de broodjes erop. Hak de basilicum en tomaatjes fijn.Schenk de rest van de olijfolie in een kommetje, pers de knoflook erboven uit en meng het goed. Bestrijk de broodjes met knoflookolie. Bak de broodjes 15 minuten tot het lichtbruin en knapperig is en halverwege het bakken keren. Neem de broodjes uit de oven en laat ze afkoelen. Meng de ricotta, basilicum en tomaatjes en smeer dit op de broodjes. Vet de koekenpan in met wat olijfolie en bak de pancetta knapperig. Snijd de pancetta fijn en strooi het over de ricotta.

Reacties op Bruschetta ricotta en pancetta

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: