Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Ingemaakte artisjokken


  • Ingredienten:
-8 tot 10 kleine artisjokken zonder hooi
-Sap van 1 citroen
-2 l koud water
-8 el witte wijnazijn
-Zout naar smaak
-Extra vergine olijfolie
  • Beschrijving:
Maak de artisjokken schoon: snijd de bovenkanten en de stelen af en verwijder alle taaie buitenblaadjes, zodat alleen de harten met de zachte blaadjes overblijven. Leg ze 15 minuten in een kom met koud water waaraan u het citroensap hebt toegevoegd. Breng in een grote pan 2 liter water met de azijn en wat zout aan de kook. Laat de artisjokharten uitlekken en doe ze in het water in de pan. Kook ze 10 minuten. Laat de artisjokharten weer uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Doe ze over in schone inmaakpotten en overgiet ze met olijfolie. Sluit ze en laat ze minstens 2 maanden rusten op een koele, donkere plaats alvorens ze te serveren.

Reacties op Ingemaakte artisjokken

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: