Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Gefrituurde aubergines met yoghurtsaus


  • Ingredienten:
1 grote aubergine (of 2 kleine ca. 400 g)
zout
2 dl Griekse yoghurt
1/2 teentje knoflook
2 eetlepels melk
3 eetlepels citroensap
versgemalen peper
100 g zelfrijzend bakmeel
3 eetlepels olijfolie
1/2 eetlepel gedroogde munt
1 eiwit
1 takje basilicum (of munt)
olie om te frituren
  • Beschrijving:
Aubergine(s) wassen en schuin in dunne plakjes snijden. Plakjes bestrooien met zout en in vergiet leggen. Theedoek met gewicht erop zetten en aubergines ca. 2 minuten laten uitlekken. Intussen yoghurt in kom doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Melk en 1 eetlepel citroensap met vork erdoor kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. (Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.) Bakmeel, olie, rest van citroensap, munt, zout, peper en ca. 1/8 l water tot glad, niet te dik beslag roeren.

Aubergineplakjes afspoelen en goed droogdeppen. Frituurolie verhitten tot ca. 170 ?C. Eiwit stijf kloppen en luchtig door beslag mengen. Plakjes aubergine een voor een door beslag halen en in gedeelten goudbruin en krokant frituren. Even laten uitlekken op keukenpapier. Yoghurtsaus garneren met basilicum of munt en erbij serveren.

Reacties op Gefrituurde aubergines met yoghurtsaus

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: