Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Kleine loempia s


  • Ingredienten:
100 gr. volkorentarwemeel
250 gr. rundergehakt
100 gr. garnaal
100 gr. witte kool
100 gr. tauge
1 stuk ui, gesnipperde
1 el. sojasaus, Japanse ongesuikerde
2 tl. gemberpoeder
1 tl. ketoembar
1 tl. sambal oelek
1 stuk ei
Water, koud
Olie
Zout
  • Beschrijving:
Klop het ei los. Doe het meel in een kom, maak een kuiltje in het midden en doe het ei en een beetje koud water erin. Kneden tot er een zacht maar stevig deeg ontstaat en doe er zonodig nog wat water bij. Zet dit afgedekt minimaal 4 uur in de koelkast. Laat het deeg hierna op kamertemperatuur komen en rol het uit tot een 5 mm dunne lap. Snijd het in 12 stukken en rol elk stuk uit tot een vel van 15 bij 15 cm.Hak de garnalen fijn en snijd de kool fijn. Verhit olie in een pan en bak het gehakt, garnalen en ui in circa 5 minuten bruin. Doe de gemberpoeder, ketoembar, kool en tauge erbij en roerbak dit 3 minuten. Voeg hierna de kikkoman-sojasaus of tamari en sambal toe en breng het geheel op smaak met zout. Laat het nu goed afkoelen.

Leg de loempiavellen met een punt naar u toe en leg een beetje vulling boven de punt die naar u gericht is. Vouw de zijpunten naar het midden zodat ze elkaar net overlappen. Bevestig deze punten met wat water aan elkaar. Rol nu het deeglapje op beginnend met de punt die naar u toewijst en maak de punten vast met wat water. Laat de loempia's minstens 1 uur in de koelkast rusten. Frituur de loempia's in een matig hete olie goudbruin en laat ze goed uitlekken.

Reacties op Kleine loempia s

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: