Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Gambaspiesjes met mango en papajadip


  • Ingredienten:
24 gamba's
2 mango's
2 witte uien
boter
1 limoen
4 sla-of bananenblaadjes
Voor de Caraibische marinade :
4 sinaasappelen
1 limoen
2 teentjes look
1/2 ui
1 Madame Jeanette-pepertje
3 el olijfolie
1 tl paprikapoeder
1 tl sherry
1 mespunt komijnpoeder
een stukje vers geraspte gember
peper en zout
Voor de exotische dip :
1 rijpe papaja
1/2 rode paprika
1/2 ui
1/2 bosje koriander
2 el olijfolie
1 tl rietsuiker
  • Beschrijving:
Maak de marinade : pers de sinaasappelen en de limoen. Pers de look, snipper de ui en 3/4 van het pepertje. (Madame Jeanette-pepertjes zijn zeer hete pepertjes, kort geblokt met deukjes aan de zijkant. Ze zijn oranje van kleur.) Doe het sap met de look, de ui, het pepertje en de overige ingredienten in een steelpannetje en breng aan de kook. Even laten sudderen en van het vuur nemen. Pel de gambais, laat de staartvin eraan. Schik ze in een platte schotel en overgiet met de lauwe marinade. Zet 2 uur in de koelkast.Ondertussen kun je de dipsaus maken : schil de papaja en de paprika, verwijder de zaadjes en snijd in stukjes. Snipper de ui en pluk de korianderblaadjes. Mix alles fijn met de olijfolie en voeg de rietsuiker, peper en zout toe. Zet koel weg. Schil de mangois, snijd ze in stukken. Snijd de uien in maantjes. Laat de gambais uitlekken. Steek afwisselend 3 gambais, een stukje mango en ui op sateprikkers. Gebruik 2 prikkers per spies, het verhindert dat de stukken ronddraaien tijdens het bakken. Bak de spiesjes in een grote pan met boter. De spiesjes kunnen ook op de barbecue gebakken worden.

Reacties op Gambaspiesjes met mango en papajadip

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: