Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Echte thaise sate met pindasaus


  • Ingredienten:
Marineertijd: ca. 4 uur
1 theelepel gemalen koriander
1 eetlepel kerriepoeder
4 eetlepels kokosmelk
1 teentje knoflook, fijngesneden
350 gr mager varkensvlees, in dunne lange repen (b.v. varkenshaas)
1-2 eetlepel geroosterd sesamzaad
Pindasaus:1 eetlepel rode currypasta
1/2 eetlepel olie
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel bruine suiker
125 gr fijngehakte geroosterde pinda's
2,5 dl kokosmelk
  • Beschrijving:
Marinade:
Koriander, kerriepoeder, kokosmelk en knoflook mengen. Vlees hiermee inwrijven en minstens 4 uur op een koele plaats laten marineren.
Pindasaus:
Currypasta in olie ca. 3 minuten zachtjes bakken. Vissaus, bruine suiker, 100 gr pinda's en kokosmelk toevoegen en saus op zacht vuurca. 10 minuten laten koken.Vlees aan houten stokjes rijgen en onder grill of boven houtskool vuur lichtbruin en gaar roosteren. Vlees met sesamzaad bestrooien.

Pindasauas:
Nog 25 gr grof gehakte geroosterde pinda's door de saus roeren.

Reacties op Echte thaise sate met pindasaus

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: