Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Jan klaassens lievelingspizza


  • Ingredienten:
Voor het pizzadeeg:
250 gram magere kwark * 1/8 liter melk * 1 ei * 1 eetlepel olie * 400 gram roggebloem * 1 mespunt bakpoeder.
=============================================
Voor het beleg van de ronde pizza:
1 theelepel olie * 1 eetlepel gezeefde tomaten * 1 kleine ui * 1 blikje tonijn in water * 1 eetlepel fijngehakte peterselie * 4 volle eetlepels mais uit blik * 3 volle eetlepels geraspte kaas.
=============================================
Voor het beleg van een driehoekige pizza:
1 theelepel olie* 1 grote ui * 1 kleine courgette * 1 kleine tomaat * 5-6 plakjes salami * 1/2 theelepel gedroogde oregano * 1 mespunt gemalen zwate peper.
=============================================
Voor het beleg van het vierkante pizzastuk:
1 theelepel olie * 1 eetlepel gezeefde tomaten * 3 plakjes worst * 1 kleine ui * 24 grote champignons (uit een pot) * 1 eetlepel fijngehakte bislook * 1 mespunt gemalen zwarte peper * 2 volle eetlepels geraspte kaas.
  • Beschrijving:
Bestrijk het bak blik met de olie en zet het opzij. Doe kwark, melk, ei, olie en zout in de grote roerkom en roer mt de handmixer met kneedhaken alles goed door elkaar. Als het deeg plakt, moet er nog een beetje bloem door. Laat het deeg 2 uur afgedekt in de koelkast rusten. Dan verdeel je het deeg in 4 porties. Deze porties deeg vorm je tot een cirkel, een driehoek, een vierkant en een stokje. Bestrijk alle pizza's met olie en prik met en vork een aantal gaatjes in de pizzabodems. Voor het beleg van de ronde pizaa's strijk je de gezeefde tomaten op de deegbodem. Schil de ui, snijd hem in ringetjes en verdeel ze samen met de tonijn, de peterselie en de mais over de pizza. Tenslotte het beleg met geraspte kaas.
Voor het beleg van de driehoekige pizza schil je de ui en snijd je deze in ringetjes. Spoel de courgee af, verwijder de uiteinden en snijd de gehele courgette in plakjes. Spoel de tomaat af, verwijder het kroontje en snijd de tomaat in blokjes. Snijd de salami in blokjes. Verdeel alle ingredienten over de pizza en bestrooi het beleg met de oregano en peper.
Voor het beleg van het vierkante pizzastuk strijk je de gezeefde tomaten over het deeg. Snijd de worst in kleine stukjes. Schil de ui en snijd hem in ringetjes. Snijd de champignons in plakjes en verdeel ze met de worst, de ringetjes ui en het bieslook over de pizza. Bestrooi alles met peper en verdeel de geraspte kaas erover. Schuif het bakblik helemaal onderin de oven.
Zet de oven op 180-200 graden. De baktijd is 35 minuten.

Reacties op Jan klaassens lievelingspizza

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: