Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Champignonkroket met ham en ei stuks


  • Ingredienten:
250 gram champignons
1/8 citroen (een partje)
2 eetlepel water
2 hard gekookte eieren
50 gram gekookte ham (1 dikke plak)
50 gram boter
60 gram bloem
1 gesnipperd uitje (25 gr.)
1/2 dl. champignonvocht
2 1/2 dl. bouillon (soeptablet)
2 eetlepels room
1 eetlepel fijngehakte peterselie
geraspte nootmuskaat
gemalen witte peper
zout
paneermeel
losgeklopt ei voor paneren
  • Beschrijving:
Kook de gewassen champignons gaar met 2 eetlepels water en het sap van een partje citroen. Voeg eventueel een stukje citroenschil toe. Laat ze afkoelen met gesloten deksel.

Laat de boter in een pannetje uitbruisen en fruit daar een fijngesnipperd uitje in. Intussen de plak ham in kleine blokjes snijden en toevoegen als de ui-snippers gaan kleuren. Fruit dat even mee.

Voeg dan de bloem toe en roer dat op een getemperd vuur gaar. Na even afkoelen de hete bouillon en champignonvocht toevoegen en het geheel al roerende aan de kook brengen. De champignons goed fijn hakken en door de saus roeren.

De hardgekookte eieren tweemaal door een eiersnijder halen en er ook door roeren. Breng het geheel op smaak met geraspte nootmuskaat, gemalen witte peper en zout. Vervolgens een eetlepel fijngehakte peterselie en de room erdoor roeren en de ragot in een schaal storten. Dek het af met keukenfolie.

Laat de ragot afkoelen en vervolgens in de koelkast opstijven tot de volgende dag. Schep met een portioneerschep 12 balletjes van de koude ragot en rol ze in het paneermeel tot een kroket. Haal ze dan door het losgeklopt ei en paneer ze voor de tweede maal. Bak ze vlak voor het opdienen in de hete frituur.

Reacties op Champignonkroket met ham en ei stuks

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: