Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Pindakoekjes met chocoladedip


  • Ingredienten:
gesmolten boter of olie om in te vetten
140 gr zelfrijzend bakmeel
1 kop chocoladepastilles
1/2 kop fijngehakte, gebrande, ongezoute pinda's
100 gr witte basterdsuiker
2 eetl boter
50 gr pindakaas
1 ei, losgeklopt
extra chocolade ter garnering
  • Beschrijving:
Zet alles wat je nodig hebt klaar op het aanrecht of de keukentafel. Zet de oven aan op 180 graden C. Smeer gesmolten boter of olie op de bakplaten en leg bakpapier op de bodem.1. Zeef het bakmeel boven de mengkom. Doe de chocolaatjes, de pinda's en de suiker erbij, roer alles goed. Maak een kuiltje in het midden.
2. Doe de boter en de pindakaas in de steelpan. Op laag vuur roeren tot de boter is gesmolten; van het vuur halen en even laten afkoelen.
3. Doe het botermengsel en het ei bij de droge ingredienten. Even doorroeren.
4. Schep afgestreken eetlepels deeg een beetje uit elkaar op de bakplaten. Bak de koekjes in 20 minuten bruin. Laat ze op de plaat afkoelen.
5. Smelt de extra chocolade in een kom die in warm water staat en schep een beetje bovenop ieder koekje.

Reacties op Pindakoekjes met chocoladedip

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: