Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Canap met zeeschelpen warm fruits de mercanap


  • Ingredienten:
2 plakjes bladerdeeg
1 eidooier, losgeklopt
20 gr boter
1 struikje witlof, in reepjes
1 theelepel suiker
sap van 1 citroen
zout, peper
3 eetlepels crème fraîche
3 eetlepels olie
8 St. Jacobsschelpen
1 dl droge witte wijn
2 eetlepels droge witte vermouth

Variatiehapje: Fruits de mer-canapé (warm)
St. Jacobsschelpen vervangen door 150 gr gekookte gemengde zeevruchten, bijv. mosselen, garnalen, inktvisringen.
  • Beschrijving:
Deegplakjes in vieren snijden en op bakplaat leggen. Met vork diep inkerven en met eidooier bestrijken. In oven op 200 °C deeg ± 15 minuten bakken. Laten afkoelen en in 2 lagen snijden.
In boter witlof met suiker en citroensap op hoog vuur ± 5 minuten roerbakken. Crème fraîche, zout en peper erdoor roeren.
In olie St. Jacobsschelpen ± 4 minuten roerbakken. Wijn en vermouth toevoegen en omscheppend nog ± 3 minuten verwarmen. St. Jacobsschelpen door witlof scheppen en tussen deegplakjes scheppen.

Reacties op Canap met zeeschelpen warm fruits de mercanap

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: