Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Minirijstrandje met kaasnotenragout


  • Ingredienten:
125 gtam gemengde wilde en witte rijst, zout, peper, 25 gram geschaafde amandelen, 25 gram walnoten, 25 gram cashewnoten, 4 lente-uitjes, 25 gram boter, 25 gram bloem, 3 dl. melk, 4 el. creme fraiche, 100 gram geraspte belegen Goudse kaas, 4 el. gesnipperde peterselie
  • Beschrijving:
Kook de rijst gaar en droog in water met zout. Rooster intussen de amandelen in een droge koekenpan goudbruin; laat ze op een bord afkoelen. Hak de noten grof.
Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes van ca. 1 cm. Verhit de boter in een steelpan en fruit de uiringetjes ca. 2 minuten; roer dan de bloem erdoor en laat het mengsel, al roerende, 1-2 minuten zachtjes pruttelen. Voeg, nog steeds roerende, beetje voor beetje de melk en de creme fraiche toe en blijf roeren tot de ragout glad gebonden is.
Roer de gehakte noten, de kaas en de helft van de peterselie door de ragout en laat de kaas al roerende smelten; breng de ragout op smaak met zout en peper en neem de pan van het vuur.
Maak de rijstrand en stort de ragout in het midden.

Reacties op Minirijstrandje met kaasnotenragout

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: