Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Kruidige visburgers met citroenbieslooksaus


  • Ingredienten:
350 g aard/5 el melk/350 g schelvis-of hokifilet,ontveld/1 el citroensap/1 el mierikswortelsaus/2 el gehakte verse peterselie/bloem(voor het bestuiven)/115 g vers volkorenkruim/zout/peper/takjes bladpeterselie(voor de garnering)
  • Beschrijving:
Voor de citroen-bieslooksaus:dunne schil en het sap van ? kleine citroen/1,2 dl droge witte wijn/2 dunne plakjes verse gemberwortel/2 el maizena/2 el vers bieslook(fijngeknipt)Kook de aard.in een grote pan met water 15-20 min.Giet ze af,stamp ze fijn met de melk en breng ze op smaak met zout en peper.Pureer de vis,samen met het citroensap en mierikswortelsaus,in een blender of keukenmachine.Meng goed met de aard.en peterselie.Verwarm de grill voor.Maak met bebloemde handen acht burgers van het mengsel en paneer ze met het broodkruim.Zet ze 30 min.in de koelkast.Maak de saus:snijd de citroenschil tot flinterdunne reepjes en doe ze samen met het citroensap,wijn,gember en zout en peper in een pan.Laat alles zonder deksel 6 min zachtjes koken.Vermeng de maizena met 1 eetl koud water.Voeg dit toe aan de pan en laat de saus zachtjes koken tot hij lekker wordt.Grill de burgers 5 min aan elke kant onder een middelhete grill tot ze goudbruin zijn.Roer vlak voor het opdienen het bieslook door de saus.Garneer de burgers met bladpeterselie en serveer ze met de hete saus.

Reacties op Kruidige visburgers met citroenbieslooksaus

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: