Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Gerookte forelmousse met selderij salsa


  • Ingredienten:
? 4-6 gerookte forel filets, ca 350 gr totaal
? 140 gr gepelde, gehalveerde walnoten
? 2 eetl groene peperkorrels (blik, afgespoeld en uitgelekt
? 300 gr zachte kaas, bv MonChou
? 300 ml creme fraiche
? sap van 1 citroen
? peper en zout

SALSA
? 4 stengels bleekselderij
? bosje waterkers
? 2 eetl walnootolie
? 2 eetl rode wijn of appelazijn
  • Beschrijving:
Vet de binnenzijde van zes niet te lage ovenschaaltjes (voor 175 gr) of grote stekers in en bekleed ze rondom met vetvrij papier. Ontdoe de forel van de huid met een vork of uw vingers, gooi de huid en graten weg. Zet 6 halve walnoten apart voor decoratie en hak de rest grof. Hak de groene peperkorrels.

Sla de kaas zacht en klop de creme fraiche erdoor tot de kaas van de lepel valt.
De hoeveelheid van de creme hangt af van de stijfheid van de kaas. Eventueel iets verdunnen met melk. Roer de gehakte peperkorrels en het citroensap erdoor, gevolgd door de forel en gehakte walnoten. Proef en breng op smaak.
Als de forel vrij zout is en de peperkorrels sterk, heeft u niet veel zout en peper meer nodig. Vul de ovenschaaltjes of grote stekers met het moussemengsel, maak de bovenkant glad en druk er een stuk vetvrij papier op. Laat rusten tot het hecht.Maak de salsa, maar niet meer dan 2 uur voor het serveren. Snijd hiervoor de selderijstengels in de lengte in 3-4 dunnere stengels, daarna kruisgewijs in blokjes. Pluk de blaadjes waterkers los van de steeltjes, houd een handvol blaadjes apart en snijd de resterende blaadjes grof. Roer de gesneden blaadjes door de selderij met de olie, azijn, peper en zout. Proef, breng op smaak en zet weg.

Reacties op Gerookte forelmousse met selderij salsa

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: