Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Filodeegsandwich met kip en avocadobieslooktapenad


  • Ingredienten:
3 vellen diepvries-filodeeg ontdooid, 4 plakken jonge bieslook- of kruidenkaas, 50 gr. gesmolten boter of margarine, 100 gr. gemengde sla, 1 enkele gerookte kipfilet in dunne reepjes, 2 el. bieslook in kleine stukjes.
Voor de bieslooktapenade:
1 rijpe avocado, 1/2 teente knoflook geperst, 1/2 tl. citroensap, 1 el. mayonaise, 1/2 sjalot fijngesneden, zout en peper, sruppel tabasco, 1 el. fijngesneden bieslook.
Voor de dressing:
1/2 dl. kruidenazijn, 1/2 el. grove mosterd, 3 dl. neutrale olie, zout en peper, 2 el. fijngesneden bieslook.
  • Beschrijving:
Oven voorverwarmen op 160 graden.Met uitsteekvorm uit deeg 12 rondjes en uit kruidenkaas 4 rondjes steken. 8 deegrondjes bestrijken met boter en op 4 deegrondjes een kaasrondje leggen. Deegrondjes op bakplaat in midden van de oven 4-5 minuten bakken.
Tappenade:
Avocado fijn prakken en met overige ingredienten mengen. Ingredienten voor dressing mengen. Sla met 3 el. dressing mengen. Op elk bord een stapeltje maken van: deegrondje, sla,reepjes kip, schepje bieslooktapenade. Handelingen herhalen en eindigen met een rondje kruidenkaas. Rest van de dressing eromheen druppelen.

Reacties op Filodeegsandwich met kip en avocadobieslooktapenad

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: