Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Aspergegarnalengratin


  • Ingredienten:
500 gram groene asperges, zout, 75 gram champingnons, 25 gram boter, 75 gram gepelde garnalen, 1/8 liter creme fraiche, versgemalen witte peper, 75 gram geraspte belegen Goudse kaas
  • Beschrijving:
Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges. Bind de asperges in bundeltjes. Bewaar de schoongemaakte asperges tot gebruik in een vochtige theedoek. Kook de asperge-uiteinden ca. 20 minuten in ruim water met zout. Zeef het kookvocht en breng het opnieuw aan de kook. Kook hierin de aspergebundeltjes in ca. 15 -25 minuten (afhankelijk van de dikte) zachtjes gaar. Neem de asperges uit de pan, verwijder de touwtjes en laat ze op een dubbelgevouwen theedoek goed uitlekken. Leg de asperges met de kopjes in een richting in een lage ovenschaal.
Borstel, terwijl de asperges koken, de champignons met een kwastje schoon en snijd ze in vieren. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de champignons al roerende ca. 5 minuten op hoog vuur tot alle vocht verdampt is. Neem de pan van het vuur, roer de garnalen en de creme fraiche erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel de saus over de asperges en laat hierbij de kopjes bloot. Strooi de geraspte kaas over de saus.
Zet de schotel een richel boven het midden van een voorverwarmde oven (200 graden) en laat het geheel in ca. 15 minuten goudbruin worden.

Reacties op Aspergegarnalengratin

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: