Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Brood met spinazie en omelet


  • Ingredienten:
1 rond plat brood, bijvoorbeeld een Turks brood -
4 eetlepels olijfolie -
2 teentjes knoflook -
2 dl gekruide tomatensaus -
150 gram belegen Goudse kaas -
4 eieren -
zout en versgemalen peper -
boter om te bakken -
500 gram schoongemaakte spinazie
  • Beschrijving:
Verwarm de oven voor op 180?C.Snijd het brood horizontaal doormidden. Roer 3 eetlepels van de olijfolie met de geperste knoflook door de tomatensaus en bestrijk de broodhelften met dit mengsel. Zet het brood circa 10 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd de kaas in kleine blokjes of rasp grof. Klop de eieren los met wat zout en peper. Verwarm boter in een koekenpan met een doorsnee die min of meer gelijk is aan het formaat van het brood en giet er het eimengsel in. Bestrooi met de kaas en laat de omelet met het deksel op de pan op middelhoog vuur bakken tot de onderkant gekleurd en de bovenkant gestold is. Verhit de resterende eetlepel olie in een pan en roerbak de spinazie kort tot die begint te slinken. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de spinazie over de onderste helft van het warme brood. Schep er de omelet op en dek af met de bovenste broodhelft. Serveer warm en snijd aan tafel in punten.

Reacties op Brood met spinazie en omelet

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: