Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Bruschetta met kipsalade


  • Ingredienten:
250 gram kipfilet, zout, versgemalen zwarte peper, 1 tl. kaneel, 1 el. boter of margarine, 6 el. olijfolie, sap en rasp van 1 citroen, halve el. verse tijmblaadjes, 8 zwarte olijven zonder pit, 1 focacciabrood, 1 grote teen knoflook, 75 gram rucola
  • Beschrijving:
Wrijf de kipfilets in met zout, peper en kaneel. Verhit de boter met 1 el. olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets op matig vuur in ca. 10 minuten mooi bruin en gaar. Leg ze op een plank en laat de filets heel even rusten. Klop in een kom een dressing van 1,5 el. citroensap, het citroenrasp, de tijm, 4 el. olijfolie en zout en peper naar smaak. Snij de kipfilets schuin in dunne plakjes en de olijven in vieren. Schep ze samen door de dressing. Verwarm de oven voor op 220 graden, verwarm de grill voor op de hoogste stand of gebruik een grillpan. Snij de focaccia in 4 repen en snijd elke reep overlangs door. Rooster de snijkanten van de focaccia goudbruin op de bakplaat in het midden van de oven in ca. 5 minuten, onder de grill in 2-3 minuten of in een verhitte grillpan . Wrijf de geroosterde kanten in met de geplette teen knoflook en sprenkel er wat olijfolie over. Verdeel de rucola over de bruschetta en schep de kipsalade erop. Leg de repen bruschetta naast elkaar op een schaal.

Reacties op Bruschetta met kipsalade

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: