Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Broodje roerei


  • Ingredienten:
1/2 bosje bieslook *
2 grote slabladeren *
4 eieren *
4 eetlepels melk *
2 snufjes zout *
1 eetlepel margarine *
2 bruine boterhammen *
  • Beschrijving:
Was de steeltjes bieslook onder de koude kraan en schud ze droog. Leg ze op de snijplank en snijd ze klein. Was de twee slabladeren en droog ze.
Geef de eieren een voor een voorzichtig een tik tegen de rand van de mengkom en laat ze erin leeglopen. Zorg dat er geen stukje van de schaal in valt. Giet er 4 eetlepels melk bij en voeg twee snufjes zout toe. Een snufje is zoveel als je tussen je duim en wijsvinger kunt pakken. Meng alles goed met de garde.
Doe een eetlepel margarine in de koekenpan. Stel het elektrisch fornuis in op stand 3 of het gas halverwege tussen zacht en voluit. Zet de koekenpan erop en laat de margarine smelten. Giet er dan het eiermengsel op. Als het ei begint te stollen,schuif het dan telkens met de spartel naar het midden. Zet nu het elektrisch op stand 1 of het gas op zacht.
Als de eieren niet vloeibaar meer zijn roer je ze nog een keer goed door en haald ze van het fornuis(pannenlappen!). De roereieren moeten vast zijn,maar nog een beetje vochtig. Doe het fornuis uit.
Leg op elk bord een boterham en daarop een blad sla. Verdeel de roereieren over de twee boterhammen. Tot slot kun je ze versieren met de bieslook.

Reacties op Broodje roerei

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: