Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Garnalenrijstkroketjes met koriander


  • Ingredienten:
100 gram rijst, zout, peper, 30 gram boter, 30 gram bloem, 1,5 dl. vis of kippenbouillon, 2 el. citroensap, 1 gelatineblaadje, 100 gram gerapste jonge Goudse kaas, 100 gram gepelde (Hollandse) garnalen, 4 el. gesnipperde koriander, 1 ei, ca. 50 gram paneermeel, olie om te frituren
  • Beschrijving:
Kook de rijst gaar en droog in water met zout. Smelt intussen de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en laat de roux, al roerende, 1-2 minuten zachtjes pruttelen. Schenk, nog steeds roerende, beetje bij beetje de bouillon en het citroensap erbij en blijf roeren tot de ragout glad gebonden is. Laat hem zachtjes ca. 3 minuten pruttelen en neem dan de pan van het vuur. Week intussen het gelatineblaadje in ruim koud water tot het zacht is. Verhit 21 el. water en los hierin, van het vuur, de goed uitgeknepen gelatine op; roer de gelatine door de ragout.
Roer de rijst, de kaas, de garnalen en de koriander door de ragout en breng hem op smaak met zout en peper. Spoel een diep bord om met koud water, doe de ragout erin en strijk de bovenkant glad; laat de ragout, afgedekt, minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Verdeel de ragout in 8 gelijke porties en vorm er kroketten van. Klop in een diep bord het ei los met 2 el. water. Strooi het paneermeel op een plat bord. Wentel de kroketten eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel; herhaal deze procedure en laat de kroketten ca. 20 minuten 'drogen'.
Verhit de frituurolie tot 180 graden en frituur de kroketten (niet te veel tegelijk) in 3-5 minuten goudbruin. Laat de ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze direct.

Reacties op Garnalenrijstkroketjes met koriander

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: