Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Asperges in gevoerde ham


  • Ingredienten:
16 asperges
20 g zout
50 g boter
8 eetlepels mayonaise
2 eieren
1 dl room
8 plakken gekookte ham
1/2 Bosje peterselie
zout
peper
**voor de mayonaise:
2 eieren
1 theelepel mosterd
4 dl slaolie
1/2 citroen
witte peper uit de molen
zout
Worcestershiresaus
  • Beschrijving:
Gaar de asperges.
Terwijl de asperges staan te garen hebt u mooi de gelegenheid om 2 eieren hard te koken (10 minuten) en de mayonaise te maken. Scheid de andere eieren en roer de eierdooiers en de mosterd door elkaar. Klop er-in het begin druppel voor druppel - de slaolie (of andere olie) door. Pers de citroen uit en zeef het sap. Sla de room licht op. Pel de eieren en wrijf ze met een houten lepel door een zeef. Meng de fijngewreven eiermassa door de mayonaise en roer er de room door. Breng de mayonaise op smaak met zout, flink wat peper, een paar druppeltjes citroensap en wat
Worcestershiresaus. Haal de asperges uit het kooknat en leg ze op wat stukken keukenpapier om ze uit te laten lekken en af te laten koelen. Was de peterselie onder koud stromend water, sla het bosje goed droog en droog eventueel nog wat na met keukenpapier. Trek de blaadjes van de stelen en hak de blaadjes heel fijn. (In plaats van hakken kunt u ze ook fijnknippen. Doe de blaadjes daarvoor in een kopje en knip er
met een keukenschaar in). Leg de plakken ham uit elkaar, bestrijk ze met het eier/mayonaisemengsel en leg op elke plak twee asperges. Rol de ham op en leg de rolletjes op een serveerschaal. Strooi er de fijngehakte peterselie over.

Reacties op Asperges in gevoerde ham

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: