Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Gehaktballetjes in amandelsaus


  • Ingredienten:
3/4 kop broodkruim
1 1/4 kop droge witte wijn
13 teentjes knoflook, gepeld
225 gr rundergehakt
350 gr varkensgehakt
350 gr kalfsgehakt
2 eieren
5 eetlepels gehakte peterselie
1 1/2 theelepel zout
vers gemalen peper
2 eetlepels olijfolie
1 ui, zeer fijngehakt
1 wortel, geschrapt en zeer fijngehakt
20 geblancheerde amandelen
1 3/4 kop rundvleesbouillon
1/2 kop verse of diepgevroren doperwten
1 blaadje laurier
2 sjalotten
  • Beschrijving:
Week het broodkruim in een 1/4 kop van de witte wijn. Knijp 3 teentjes knoflook uit en roer ze door het gehakt, het geweekte en uitgeknepen broodkruim, de eieren, 3 eetlepels van de peterselie, het zout en de peper. Vorm er balletjes van ter grootte van bitterballen. Verhit de olie in een grote, ondiepe pan. Bak de balletjes daarin tot ze aan alle kanten goed bruin zijn. Leg ze op een verwarmd bord. Doe de ui en de wortel in de pan en bak deze tot de ui glazig is (zo nodig olie toevoegen). Roer er de rest van de witte wijn en de overgebleven 10 teentjes knoflook door en kook dit tot het meeste vocht verdampt is.
Maal ondertussen de amandelen in een keukenmachine of een blender zo fijn mogelijk. Schenk er dan langzaam de rundvleesbouillon bij. Doe dit mengsel ook in de pan met daarbij de gehaktballetjes, de doperwten, de overgebleven 2 eetlepels peterselie, het blaadje laurier, de sjalotten en zout en peper naar smaak. Sluit de pan en laat het gerecht 45 minuten zachtjes pruttelen.
(Kan van te voren klaargemaakt worden).

Opmerking: ik heb gewoon gebruik gemaakt van 1 kilo mager rundergehakt en dat werkt ook prima.

Reacties op Gehaktballetjes in amandelsaus

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: