Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Gehaktballetjes albondigas a la fonda formentera


  • Ingredienten:
400 - 500 gram gehakt half-om-half; 1/2 rode paprika, bij voorkeur ontveld, vruchtvlees ragfijn gehakt; 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt; 1 ei, losgeroerd; 4 eetl. fijn kruim van witbrood; 2 eetl. droge sherry (manzanilla); zout; witte peper uit de molen; 1 mespunt gemalen piment of nootmuskaat; ca. 2 eetl. bloem, gezeefd; 3 eetl. olijfolie, traditioneel; 35 gram boter, ijskoud; 1 eetl. fijngehakte (blad)peterselie
  • Beschrijving:
Vermeng het gehakt met paprika, knoflook, ei, broodkruim en 1 eetlepel sherry. Breng alles op smaak met wat zout, peper en pimentpoeder of nootmuskaat. Laat het mengsel een half uurtje staan.Vorm er daarna 16 - 20 balletjes van. Wentel de balletjes door gezeefde bloem. Verhit een braadpan en laat de olijfolie er even door walsen. Bak de balletjes er rondom goudbruin in. Voeg 4 - 5 eetlepels warm water (of runderbouillon) en 1 eetlepel sherry toe. Temper de warmtebron. Leg het deksel op de pan en laat alles 7 - 9 minuten zachtjes smoren. Neem de balletjes daarna uit de pan en leg ze in een voorverwarmde schaal.

Reacties op Gehaktballetjes albondigas a la fonda formentera

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: