Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Crostini met paddestoelenpate


  • Ingredienten:
VOOR DE PADDESTOELENPATE:
4 el olijfolie, 1ui(gesnipperd), 3 tenen knoflook(geperst), 450 gr kleine of weide champignons(in plakjes), 65 gr gedroogd eekhoorntjesbrood(30 min. geweekt en uitgelekt).
VOOR DE CROSTINI:
1 stokbrood(in 12 plakken gesneden), 1 grote teen knoflook(gepeld), olijfolie(om te bestrijken)>
VOOR DE SALADE:
25 gr roomboter, 80 gr kleine champignons, gemengde bladsalade.
VOOR DE DRESSING:
3 el olijfolie, 1 el balsamicoazijn, mespunt suiker, 1 tl Franse mosterd, 4 zwarte olijven(ontpit en grof gesneden).
  • Beschrijving:
Voor de paddestoelenpate:olie verwarmen in een grote koekenpan, ui en knoflook 5-6 min. in olie fruiten tot ze zacht zijn. Champignons en eekhoorntjesbrood toevoegen en 10 min. op matig vuur bakken tot het meeste vocht is verdampt. Laten afkoelen en dan grof malen in de keukenmachine. Goed op smaak brengen met peper en zout.Voor de crostini de grill voorverwarmen en de plakjes brood aan twee kanten roosteren. Beide kanten inwrijven met knoflook en bestrijken met wat olie. Voor de salade:kleine champignons in roomboter 3-4 minuten in een koekenpan bakken tot ze net gaar zijn. Opzij zetten. Voor de dressing:olijfolie, balsamicoazijn, suiker, mosterd en peper en zout in een jampot of fles doen, afsluiten en goed schudden.

Reacties op Crostini met paddestoelenpate

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: