Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Citroengeitenkaas


  • Ingredienten:
150 gram zachte geitenkaas(bv bettine blanc), 3 el roomkaas naturel, 3 kleine (liefst biologische)citroenen, 2 tl verse tijm, 1 teentje knoflook, 3 el olijfolie extra vierge, peper, zout.
  • Beschrijving:
Rits de blaadjes van de takjes tijm. Rasp de citroenen en snipper het teentje knoflook.
Doe dit samen in een kommetje. Meng de helft hiervan door de geitenkaas, samen met de roomkaas, wat zout en (veel) versgemalen peper. Kneed even door met je handen die je met olie of water bevochtigt. Vorm een bal en druk die wat platter tot je een mooigevormde schijf krijgt.
Voeg bij de andere helft van het kruidenmengsel de olijfolie, en voeg wat peper en zout toe.
Dit alles kun je van tevoren klaarmaken en wordt zelfs lekkerder, omdat de citroen en tijm gaat marineren in de olie en de smaken van de geitenkaas lekker kunnen doortrekken.
Zorg wel dat je verse tijm gebruikt!

Reacties op Citroengeitenkaas

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: