Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Gevulde sterpasteitjes


  • Ingredienten:
280 gram gezeefde patentbloem, 175 gram koude boter, in blokjes, 1 eidooier, schil van 1 citroen, fijngeraspt, schil van 1 sinaasappel, fijngeraspt, 450 gram hartige vulling, 1 ei, geklopt, zout
  • Beschrijving:
Zeef de bloem in een grote schaal en voeg een snufje zout toe. Wrijf de boter erdoor tot het mengsel kruimelig wordt. Kneed de eidooier met de rasp van de citroen en de sinaasappelschil er met 2 el. water door tot het deeg soepel en zacht wordt. Gebruik hier eventueel een keukenmachine voor. Wikkel het deeg in vetvrij papier en laat het 30 minuten in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 190 graden.Verdeel het deeg in vieren en rol drie delen van het deeg op een licht bebloemd werkvlak uit tot 5 mm. dikte. Snijd er 24 rondjes uit van 7,5 cm. doorsnee (kneed en rol de afsnijdsels nogmaals uit indien nodig) en leg ze in de speciale bakblikken.
Doe een volle el. vulling in ieder deegomhulsel. Rol het resterende kwart van het deeg uit op een licht bebloemd werkvlak en snijd 12 deegrondjes van ca. 6 cm. doorsnee uit. Gebruik een 5 cm. stersnijder en snijd van ieder rondje een ster. Leg de sterren op de bovenzijde van de helft van de uitgesneden deegrondjes over de resterende gevulde pasteitjes, druk beide kanten op elkaar om ze dicht te maken. Bestrijk de bovenkant (en de naad) van de gevulde pasteitjes met het geklopte ei en bak de pasteitjes 20 minuten tot ze lichtbruin zijn. Verwijder ze voorzichtig uit de vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster.

Reacties op Gevulde sterpasteitjes

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: