Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Bitterballen van garnalen


  • Ingredienten:
200 g. gepelde garnalen25 g. boter35 g. bloem1 sjalotje2 dl. melkpeperzoutsap van 1/2 citroen1 eidooier1 el. gehakte peterselielosgeklopt ei voor het panerenpaneermeel
  • Beschrijving:
Verhit de boter. Fruit hierin het ragfijn gesnipperde sjalotje. Als dit gaat kleuren de bloem erbij doen, en op een laag vuur tot een roux roeren. De melk beetje bij beetje toevoegen onder goed roeren en het mengsel aan de kook brengen. Voeg de garnalen toe, en breng de ragout op smaak met peper, zout, en het citroensap. Roer de eidooier erdoorheen met de peterselie. Doe de ragout in een lage bak, dek het af met de folie en laat de ragout opstijven en afkoelen. Rol van de afgekoelde ragout kleine bitterballen, haal deze door paneermeel, vervolgens door het losgeklopte ei, en weer door paneermeel.Bak de garnalenbitterballen kort voor het opdienen in het hete frituurvet in ca. 5 min. bruin.

Reacties op Bitterballen van garnalen

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: