Borrelhapjes-Recepten.nl

Borrelhapjes - Recept Ei bitterballen met tomatensaus


  • Ingredienten:
5 eieren, 35 gr. boter, 40 gr. bloem, 3 dl. melk, 2 eidooiers, zout, peper, 500 gr. rijpe tomaten, 1 uitje, 20 gr. boter, 10 gr. bloem, frituurolie.
  • Beschrijving:
Breng ruim water aan de kook. Kook hierin 5 eieren in ongeveer 8 minuten hard. Pel ze en snijd ze in kleine stukjes. Maak een dikke bechamelsaus van de boter, de bloem en de melk. Klop 2 eidooiers los en roer deze van het vuur af door de saus. Meng er de stukjes ei door en voeg naar smaak zout en peper toe. Strijk deze eiragout uit op een bord en laat het afkoelen.
Snijd de tomaten in stukken en kook deze in weinig water in ongeveer 10 minuten op een laag vuur gaar. Hak 1 uitje fijn en fruit deze in een hoge pan in de boter glazig. Voeg al roerende de bloem toe. Blijf roeren tot de bloem is opgenomen. Voeg al roerende de gare tomaten toe en laat alles, onder af en toe roeren, ongeveer 5 minuten op een laag vuur koken. Roer dit door een zeef en laat de saus nog ongeveer 10 minuten op een laag vuur inkoken tot een dikke tomatensaus. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Vorm intussen van de eiragout 20 gelijke balletjes en wentel deze door de bloem. Frituur de eiballetjes met niet meer dan 6 tegelijk in een frituurpan met frituurolie van 180? C. in ongeveer 3 minuten goudbruin. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en serveer de tomatensaus er apart bij.

Reacties op Ei bitterballen met tomatensaus

  • Nog geen reacties op dit recept...
Plaats een bericht:
Naam:
Email:
Anti spam:
1+1=?
Bericht: